Vložil: | Yourimp |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Hřbet z divočáka podle pana fořta:
1 kg hřbetu z mladého kance
| sůl
| pepř
| 4 bobulky jalovce
| 50 g sádla
| 80 g slaniny na plátky nakrájené
| 150 g lišek, nebo jiných výrazných hub(raději ne žampionů)
| 1 střední cibule na plátky nakrájená
| 2 hrušky
| bílé víno
| 1 lžíce brusinek
Postup přípravy receptu Hřbet z divočáka podle pana fořta:
Hřbet dobře očistíme, omyjeme, odblaníme a potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.
Oloupané a na půl rozkrojené hrušky bez jadřince podusíme ve víně.
Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme tam maso, podlijeme trochou vína z hrušek a pečeme v horké troubě nejdříve svrchní stranou dolů. Pak maso obrátíme a dopečeme ho za občasného podlévání vínem a šťávou. Upečené maso vyjmeme a uschováme v teple.
Na výpeku osmahneme slaninu, houby a cibuli, osolíme, opepříme a obložíme tím hřbet. Podušené hrušky přiložíme k masu. Do každé hrušky vložíme trochu brusinek.
Podáváme s Bramborovými kroketami .
Fotky receptu Hřbet z divočáka podle pana fořta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!