Postup přípravy receptu Hříbková polévka s drobky:
Cibuli jemně nakrájíme a dáme na tuk do polévkového hrnce, až začne zlátnout, zasypeme moukou. Až je jíška zlatá, přidáme papriku, krátce osmahneme a zalijeme horkou vodou. Pozor musíme míchat, aby nevznikly žmolky. Do hrnce přidáme hříbky, nakrájené brambory, osolíme a zvolna vaříme 10 minut.
Na hlubokém talíři si zatím připravíme 3 hrsti hrubé mouky, sůl, nalijeme studenou vodu, tak aby vzniklo tužší těsto. Propracujeme rukama. Těsto se nesmí lepit, když tak přidáme mouku. Těsto škubeme prsty a tvoříme drobky, které nejdříve uděláme a pak je najednou zavaříme do vařící polévky. Za občasného míchání vaříme tak dlouho, až jsou drobky uvařené.
Přidáme zelenou petrželku a dochutíme dle chuti solí, maggi, vegetou nebo houbovým kořením.