Postup přípravy receptu Hříbková polévka v chlebové krustě:
Nasekáme stroužek a česneku a čtyři snítky estragonu. Řapík celeru, pórek a mrkev najemno nakrájíme. Pečlivě očistíme hříbky a nakrájíme je na plátky. Ve vodě rozpustíme malé množství šafránu a dáme ji vařit. Na oleji restujeme česnek s estragonem, přidáme zeleninu a potom houby. Pak zvýšíme plamen a restujeme ještě asi 5 minut. Občas zamícháme. Ochutíme bílým vínem a až se vyvaří, přidáme vývar se šafránem. Osolíme a opepříme podle chuti a vaříme na mírném ohni 10 minut. Mezitím dáme vyhřát troubu na 180°C. Polévku nalijeme do 6 misek a přiklopíme je plátkem chlebového těsta, nebo těsta na pizzu. Dáme misky do trouby asi na 20 minut. Když těsto zezlátne, můžeme podávat.
Fotky receptu Hříbková polévka v chlebové krustě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!