Postup přípravy receptu Hrníčkové meruňkové briošky:
Mouku smícháme se špetkou soli, oběma druhy cukru, citronovou kůrou a droždím. Zapracujeme rozpuštěné máslo a žloutek. Vlažným mlékem rozděláme těsto a necháme ho na teplém místě vykynout. Poté z něj vyválíme na pomoučněném vále plát o tloušce asi 1 cm a nakrájíme na čtverce. Na ně rozložíme lžící náplň a doprostřed vložíme meruňku. Rohy přitiskneme k sobě, vložíme do vymazaného hrnečku a ze zbývajícího kousku těsta vytvoříme kuličku. Necháme ještě 10-15 minut vykynout. Potřeme máslem a pečeme v předem předehřáté troubě asi tak 25 minut. Po vychladnutí briošky vyklopíme z hrnečků a pocukrujeme. Náplň: Tvaroh našleháme s cukrem do pěny.
Fotky receptu Hrníčkové meruňkové briošky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!