Použité suroviny receptu Hrníčkový knedlík z veky:
350 g veky
| 0,3 l mléka
| 3 ks vejce
| 50 g hrubé mouky
| sůl
| petrželka
| máslo na vymazání hrníčku
Postup přípravy receptu Hrníčkový knedlík z veky:
Veku nakrájíme na kostičky a necháme do druhého dne oschnout. Druhý den kostky pokropíme polovinou mléka a lehce promícháme. Žloutky oddělíme od bílků. Ve zbytku mléka rozmícháme žloutky, sůl, hrubou mouku a nasekanou petrželku. Všechno přidáme k navlhčené vece a promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme také k vece. Hrníčky potřeme olejem nebo máslem a naplníme je knedlíkovým těstem asi do tří čtvrtin. Hrníčkový knedlík vaříme v přiklopeném kastrolu asi 25 minut.
Fotky receptu Hrníčkový knedlík z veky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!