4 strouhaná jablka
| 1 vajíčko
| 1 lžička skořice
| 1/2 hrnku cukru krupice
| 1/4 hrnku oleje
| 1 necelý hrnek mléka
| 1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky s práškem do pečiva
| dle potřeby: tuk na vymazání plechu a strouhanka na vysypání
| 1 čokoládová poleva
Postup přípravy receptu Hrnkové jablečné řezy:
Nejdříve si připravíme strouhaná jablka a pak začneme dělat těsto. Sypké přísady měříme čtvrtlitrovým hrnkem. Vajíčko utřeme s vanilkovým cukrem, 1 lžičkou skořici a polovinou hrnku cukru - krupice.
Přidáme čtvrt hrnku oleje, necelý hrnek mléka a jeden a půl hrnku polohrubé mouky s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme strouhaná jablka. Nalejeme na vymaštěný a vysypaný pekáček a pečeme ve středně horké troubě asi půl hodiny.
Vychladlý moučník polejeme čokoládovou polevou; můžeme zdobit i šlehačkou. Jablka udrží řezy dlouho vláčné.