400 g hroznového vína
| 120 g cukru krupice
| 4 bílky
| 80 g moučkového cukru
| 2 lžíce másla na vymaštění misek
| rybíz a plátky pomeranče na ozdobu
Postup přípravy receptu Hrozny v bílkovém sněhu:
Hrozny opláchneme studenou vodou, necháme okapat a kuličky otrháme. Několik jich odložíme na ozdobení a zbylé obalíme ve 20g moučkového cukru.
Z bílků a zbylého krupicového cukru ušleháme tuhý sníh. Přisypeme moučkový cukr a dobře ho zašleháme. Čtyři malé zapékací misky vymažeme máslem. Obalené hrozny pokapeme citrónovou šťávou a zlehka je vmícháme do bílkového sněhu.
Sníh rozdělíme do misek, které dáme na plech a zapékáme v předehřáté troubě při 180°C, až sníh ztuhne a povrch mírně zezlátne (asi 15 minut). Necháme zchladnout a každou mističku ozdobíme zbylými kuličkami hroznového vína, rybízem a plátkem pomeranče.
Fotky receptu Hrozny v bílkovém sněhu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!