300-350 g hladké mouky
| 180 g másla nebo rostlinného tuku
| 2 žloutky
| 80 g moučkového cukru
| trochu mléka
| 100 g nahrubo nasekaných ořechů (mandlí, kokosových vloček, čokoládové rýže apod.)
| dle potřeby: čokoládová poleva na ozdobení
Postup přípravy receptu Hrudky k nakousnutí:
Do prosáté mouky přidáme tuk, nasekané ořechy nebo mandle apod., žloutky a cukr. Vypracujeme vláčné těsto, podle potřeby přidáme trochu mléka. Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do mírně předehřáté trouby a zvolna pečeme asi 10 minut dorůžova. Upečené hrudky pokropíme čokoládovou polevou.
Fotky receptu Hrudky k nakousnutí:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!