150 ml červeného vína
| 150 ml vody
| 1-2 lžíce želé z černého rybízu
| 70 ml šťávy z kompotu
| 2 lžíce citr. šťávy
| 1 skl. hruškového kompotu
| 3-5 hřebíčků
| na ozdobu
| 8 sněhových pusinek
| 4 lžičky citr. kůry na proužky
Postup přípravy receptu Hrušková polévka:
Okapané hrušky nakrájíme na osminky nebo kostky a vsypeme do hrnce. Přilijeme víno, šťávu z kompotu i vodu a promícháme. Přidáme želé (marmeládu) i hřebíček a krátce povaříme.
Ochutíme citronovou šťávou a na malém plameni 10 minut provaříme.
Polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme pusinkami a posypeme citronovou kůrou.
Fotky receptu Hrušková polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!