Použité suroviny receptu Hruškovo-čokoládový koláč:
250 g hrušek
| 6 vajec
| 250 g cukru
| 3 lžíce mandlového likéru
| 1 lžíce kakaa
| 75 g krupice
| 125 g mletých mandlí
| 50 g mandlových lupínků
| 3 lžíce meruňkové marmelády
| 150 g čokolády na polevu
Postup přípravy receptu Hruškovo-čokoládový koláč:
Ušleháme žloutky a 125 g. cukru, vmícháme likér, kakao, krupici, mandle a na kostičky nakrájené hrušky. Bílky ušleháme se zbylým cukrem a opatrně vmícháme do těsta. Nalijeme do dortové formy a upečeme ( 200 °C) 45 minut. Po vychladnutí potřeme rozehřátou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou na konec posypeme mandlovými lupínky.
Fotky receptu Hruškovo-čokoládový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!