Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 105 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 7 |
|
|
Použité suroviny receptu Hruškovo-mangový krambl se zázvorem:
450 g zralých hrušek, oloupaných, bez jádřince, nakrájených na silné plátky
| 1 lžíci přírodního cukru
| 2 manga, oloupaná a nahrubo nakrájená
| nasekaný kousek kandovaného zázvoru
| NA DROBENKU
| 180 g hladké mouky
| 90 g másla
| 90 g přírodního cukru
| 90 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
| K PODÁVÁNÍ
| vanilkovou zmrzlinu, případně šlehačku
Postup přípravy receptu Hruškovo-mangový krambl se zázvorem:
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. (Pokud krambl chcete hned zamrazit, troubu nepředehřívejte.) Plátky hrušek dejte do kastrůlku s cukrem a čtyřmi lžícemi vody, uveďte do varu a pět minut vařte, aby hrušky zkřehly. Stáhněte z ohně a přimíchejte mango a zázvor.
2. Vlijte do mělčí zapékací formy o objemu necelé dva litry a nechte vychladnout.
3. Rozdrobte máslo do mouky, přidejte cukr a ořechy. Směsí posypte ovoce ve formě a krambl buď zmrazte, nebo vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až je drobenka zlatá a křupavá.
4. Upečený dezert nemrazte, ale rovnou podávejte, například s vanilkovou zmrzlinou. Hodí se k němu i smetana ušlehaná do polotuha.
Fotky receptu Hruškovo-mangový krambl se zázvorem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!