4 PL másla nebo Ramy
| 5 pórků
| 3 brambory
| 4 hrnečky kuřecího vývaru
| 1 kg konzervovaných hrušek
| pepř
| sůl
| 1 hrneček smetany ke šlehání nebo Ramy Cremefine ke šlehání
| 150 g plísňového sýra
| 2 PL čerstvé pažitky
Postup přípravy receptu Hruškový krém s pórkem:
V hlubokém hrnci za středně vysoké teploty podusíme na másle pórek. Přidáme brambory, které oloupeme a nakrájíme na kostičky. Za občasného míchání orestujeme. Směs zalijeme kuřecím vývarem a hruškovým nálevem, přidáme sůl, pepř a vaříme dokud brambory nejsou měkké. Hrnec dáme stranou, vložíme hrušky a vše důkladně rozmixujeme ručním mixérem. Hrnec vrátíme na plotnu, vmícháme smetanu a za mírné teploty ještě prohřejeme. Podáváme posypané plísňovým sýrem a pažitkou.
Fotky receptu Hruškový krém s pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!