8 krajíců bílého toustového chleba
| 250 ml mléka
| 100 g moučkového cukru
| skořice
| 3 vejce
| 600 g oloupaných hrušek
| 1 lžička másla
| strouhanka na vysypání formy
Postup přípravy receptu Hruškový nákyp:
Troubu předehřejeme na 190°C. Zapékací formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Toustový chleba natrháme na kousky a v míse zalijeme vlažným mlékem. Necháme aspoň 10 minut stát. Potom ho zpracujeme na husté, kašovité těsto. Žloutky v míse smícháme s cukrem, přidáme rozmáčený chléb a hrušky pokrájené na menší kostky. Dobře promícháme. Z bílků ušleháme sníh, přesuneme ho na těsto ve formě a stěrkou nebo lžící opatrně, stejnoměrně zatřeme do těsta. Pečeme asi 40 minut, až bude povrch nákypu zlatavý. Necháme trochu vychladnout a podáváme.
Fotky receptu Hruškový nákyp:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!