Použité suroviny receptu Hruškový nákyp s perníkem:
6 ks rohlíků
| 500 g hrušek
| 300 ml mléka
| 1 - 2 ks vejce
| 2 lžíce rozehřátého másla
| 100 g perníku na strouhání
| 2 ks vanilinové cukry
Postup přípravy receptu Hruškový nákyp s perníkem:
Rohlíky nebo žemle pokrájíme na plátky, namočíme v mléce oslazeném vanilinovým cukrem a 2/3 vyložíme dno formy. Oloupané a jádřinců zbavené hrušky nahrubo nastrouháme, smícháme se strouhaným perníkem a rozložíme do formy a pokapeme lžící rozehřátého másla. Pokryjeme zbývajícími plátky žemlí nebo rohlíků a zalijeme rozšlehaným vejcem se zbylým mlékem. Pokapeme rozehřátým máslem a vložíme do předehřáté trouby. Dozlatova upečený hruškový nákyp s perníkem podáváme pocukrovaný nebo přelitý ovocnou šťávou.
Fotky receptu Hruškový nákyp s perníkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!