Použité suroviny receptu Hrušky s broskvemi v omáčce:
2 zralé hrušky
| šťáva z 1 citronu
| 1 konzerv půlených broskví
| máta (na ozdobení)
| 80 g cukru
| 1 vanilkový lusk
| čokoládové hoblinky na posypání
Postup přípravy receptu Hrušky s broskvemi v omáčce:
Hrušky oloupeme, přepůlíme a odstraníme jádřince. K varu přivedmee 3/8 l vody, 30 g cukru, citronovou šťávu a vanilkový lusk. V tekutině dusíme půlky hrušek 5 minut a potom je necháme okapat. Na síto dáme okapat broskve a šťávu zachytíme. Zbylý cukr necháme na hlubší pánvi zkaramelizovat. Přilijeme k němu za stálého míchání broskovou šťávu a mícháme tak dlouho, až se cukr rozpustí. Pak omáčku dobře promícháme. Dvě broskve rozkrájíme na plátky. Hrušky vějířovitě nařízneme. Na talířek dáme vždy půlku broskve i hrušky a broskvové plátky přelijeme omáčkou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a mátou.
Fotky receptu Hrušky s broskvemi v omáčce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!