Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 22.12. 2025
Dnes má svátek Šimon
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Humr v krému z whisky

fotka Humr v krému z whisky
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 40 min
Hodnocení:  ++++++++__
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Humr v krému z whisky:

2 vaření humři  | 2 lžíce másla  | 4 šalotky  | 2 stroužky česneku  | 1 dl whisky  | 2 lžičky kukuřičné mouky  | 1 lžička citronové šťávy  | 1,5 dl sladké smetany  | 1,5 dl kysané smetany  | 1 lžička posekané petrželové nati  | 2 lžičky strouhané citronové kůry

Postup přípravy receptu Humr v krému z whisky:

Humrům odlomíme ocasní části a podélně je rozkrojíme na dvě poloviny. Odstraníme vnitřnosti a vyjmeme vcelku maso. Maso pokrájíme na kostky asi 1,5 cm. Opláchneme skořápky a osušíme je. V rendlíku rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nasekané šalotky a česnek, přilijeme whisky a svaříme na množství asi 3 lžic. Smícháme obě smetany, citronovou šťávu a mouku a vlijeme do rendlíku k šalotkám. Ma mírném ohni ohříváme za stálého míchání až do dosažení varu. Pak přidáme nakrájené humří maso a prohřejeme – nevaříme! Do připravených skořápek vložíme hotový pokrm, posypeme petrželkou a citronovou kůrou a podáváme.


Fotky receptu Humr v krému z whisky:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Humr v krému z whisky
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
    Náš tip


    Další tipy


    NAVŠTIVTE NÁS ...
    PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

    Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !