Kdy slavíme Den otců v roce 2025?Kdy slavíme Den otců v roce 2025? Blíženci - roční horoskop na rok 2025Blíženci - roční horoskop na rok 2025 Léto - čas jahodLéto - čas jahod Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 15.06. 2025
Dnes má svátek Vít
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Humus

fotka Humus
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  +++-______
Počet hodnocení: 9

Použité suroviny receptu Humus:

1 šálek římského hrachu  | 3 šálky vody  | 1 proužek Kombu 12 cm dlouhý  | 1/4 čajové lžičky mořské soli  | 2 stroužky stroužky česneku oloupané a jemně nasekané  |  šťáva ze dvou citrónù  | 1 polévková lžíce umeocta  | 2 polévkové lžíce tahini

Postup přípravy receptu Humus:

1) Římský hrách přebrat a přes noc namočit.

2) Vodu, ve které jsme namáčeli hrách vylít a hrách vařit s Kombu v čerstvé vodě 1 1/2 hodiny v tlakovém hrnci.

3) Vzít z plamene, nechat uniknout tlak, otevřít, osolit a nechat dalších 20 min. pod tlakem vařit.

4) Římský hrách společně s Kombu a tekutinou, která ještě zůstala, rozemlet na masovém strojku nebo mixéru. Jestliže je konzistence moc tuhá, přidat ještě trochu vody.

5) Uschovat do ledničky.

Poznámka: Sůl zabrání změknutí hrachu během vaření, proto se přidává až na konec. Kombu proti tomu podporuje měknutí.


Fotky receptu Humus:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Humus
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj Přidat na Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !