Použité suroviny receptu Husa plněná jablky po dánsku:
1 kg zelí červené
| 500 g jablka
| dle chuti: sůl a pepř mletý
| 200 g brusinky
| 2 lžíce jíška
| dle chuti: majoránka
| 1 list bobkový
| 1 sklenice kaštany naložené
| dle potřeby: máslo
| 100 g lupínky mandlové
| dle chuti: hřebíček
| dle chuti: cukr a ocet
| 100 ml smetana
| 1 ks husa
Postup přípravy receptu Husa plněná jablky po dánsku:
Omytou a osušenou husu nasolíme a opepříme. Kaštany necháme okapat a nasekáme je nadrobno. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na kousky. Mandle orestujeme, majoránku posekáme a vše promícháme. Směsí naplníme husu a otvor zašijeme nebo uzavřeme špejlemi. Husu pečeme za částečného podlévání asi 3 hodiny dozlatova. Mezitím pokrájíme zelí a dáme je na cibuli osmaženou na másle. Přidáme koření, sůl, ocet, cukr a brusinky. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Vypečenou šťávu smícháme se šlehačkou, přidáme jíšku, trochu vody a povaříme. Husu podáváme obloženou zelím.
Fotky receptu Husa plněná jablky po dánsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!