Husí prsíčka důkladně omyjeme a zbavíme nečistot. Kůži na několika místech mírně nařízneme a pak maso osolíme. Cibuli oloupeme, kořenovou zeleninu očistíme. Vše nakrájíme nadrobno. V pekáčku pomalu rozehřejeme máslo a husí prsíčka na něm ze všech stran opečeme. Vyjmeme je na talíř a ve výpeku orestujeme všechnu zeleninu. Husí prsíčka vrátíme do pekáčku k výpeku a orestované zelenině. Podlijeme je vývarem, červeným vínem, sójovou omáčkou a kečupem. Přiklopíme je a vložíme do předem vyhřáté trouby. Při 200°C je dusíme asi 30 minut. Višně vyjmeme ze sklenice a necháme okapat. Poté je vypeckujeme. Karotku očistíme a nakrájíme nadrobno. Měkké maso vyjmeme z pekáčku. Šťávu se zeleninou propasírujeme do kastrůlku . Přidáme do ní višně s karotkou a vše krátce povaříme. Husí prsíčka podáváme s omáčkou a houskovým knedlíkem nebo rýží.
Fotky receptu Husí prsíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!