Postup přípravy receptu Hvězdy ze sladkých karamelizovaných brambor:
Předehřát troubu na 200°C.
Nakrájet každou bramboru na 13-15 mm plátky. Pomocí hvězdičkové formičky vykrájet z plátků hvězdy (nebo jiné, ne moc komplikované tvary, nebo jenom kolečka) a uschovat zbytky brambor na polévku, nebo je zahodit.
Položit hvězdy do zapékací misky a nalít na ně šťávu, smíchanou s medem. Těsně přikrýt alobalem.
Péct po 40-60 min., nebo až jsou brambory měkké na dotek. Sejmout alobal a péct brambory dalších 30 min., nebo až se brambory začínají karamelizovat. Hlídat hvězdy a vyjmout je z trouby dříve, když se tekutina úplně vypaří a hrozí nebezpečí, že se hvězdy začnou pálit.
Podávat hvězdy přímo ze zapékací misky a opatrně je uvolnit kuchyňskou špachtlí.