Použité suroviny receptu Indiánské krabí karbenátky:
350 g krabího masa
| 1/2 hrnku strouhanky
| 2 velká vejce
| 2 lžičky francouzské hořčice
| 2 lžičky posekané petrželky
| 1 lžička tymiánu
| kayenský pepř podle chuti
| 1 lžíce másla
| 1 lžíce oleje
| 4 lžíce másla a 1 lžíce oleje,
Postup přípravy receptu Indiánské krabí karbenátky:
Vše smíchat dohromady, vyformovat 8 karbenátků asi 5 cm v průměru. Menší pánev rozehřát, přidat máslo s olejem a postupně smažit karbenátky 3-4 min na každé straně. Mohou se servírovat teplé i studené, různě ozdobené malým salátem. Talíř pomalujeme petrželkovým olejem. Petrželkový olej: Na vteřinu ponořit 1 hrnek čerstvé petrželky (i se stonkama) do vařící vody a pak ihned do ledové. Pořádně osušit a v mixéru rozmixovat se 1/4 hrnkem dobrého oleje. Nechat v lednici do druhého dne a přecedit přes jemné sítko. Olej vydrží v dobře uzavřené sklenici až 2 měsíce. Takto se dá připravit olej i z jiných bylinek.
Fotky receptu Indiánské krabí karbenátky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!