Použité suroviny receptu Indická čočková polévka s kokosovým mlékem:
40 g čerstvého zázvoru
| 8 kuřecích křídel
| 2 cibule
| 1 lžíce oleje
| 50 g pórku
| 2 dl kokosového mléka (můžete ho nahradit vodou, v níž jste asi 30 minut vařili kousek kokosu)
| 200 g červené čočky
| 2 lžíce másla
| 1 lžíce koření kari
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Indická čočková polévka s kokosovým mlékem:
Zázvor oloupeme, polovinu ho pokrájíme na drobné kostičky, polovinu na plátky. Křídla s 1 cibulí (vcelku) a plátky zázvoru vaříme asi 30 minut. Potom vývar scedíme, dáme stranou, křídla necháme vychladnout a pak z nich obereme maso. Na oleji krátce osmahneme zázvor pokrájený na kostičky s cibulí pokrájenou nadrobno a pórkem nakrájeným na kolečka. Zalejeme vývarem, v němž rozmícháme kokosové mléko, přisypeme čočku a vaříme asi 15 minut (červená čočka měkne rychleji). Nakonec přidáme obrané maso a máslo utřené s kořením kari. Ochutíme pepřem a solí.
Fotky receptu Indická čočková polévka s kokosovým mlékem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!