500 g jablek
| 1250 ml vody
| 100 g pískového cukru
| 1/4 lžičky mletého hřebíčku
| 1/4 lžičky mleté skořice
| 50 g rozinek
| 100 g másla nebo rostliného tuku
| 400 g kukuřičné krupice
| 50 g lískových oříšků
| 50 g vlašských ořechů
| na vymazání tuk
Postup přípravy receptu Indická halva:
Jádřinců zbavená jablka nakrájíme a s vodou, cukrem a koření podvaříme doměkka. Na tuku za stálého míchání osmahneme krupici a směs ořechů a semínek. Jablka a směs smícháme a vaříme do zhoustnutí. Kaši nalijeme do tukem vymazané formy, necháme ztuhnout a pak nakrájíme na dílky, které podáváme jako dezert.
Fotky receptu Indická halva:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!