Použité suroviny receptu Indická hrachová polévka :
250 g vyloupaného žlutého hrachu
| 1,3 l vody
| 1/2 lžičky kurkumy
| 2 lžíce citronové šťávy
| 1 zelená chilli paprička
| 1 lžička mletého římského kmínu
| 1 lžička mletého koriandru
| 1/2 malé okurky
| 3 jarní cibulky
| 75 g bílého jogurtu
| sůl
| pepř
| několik listů máty na ozdobu
Postup přípravy receptu Indická hrachová polévka :
Hrách přebereme, omyjeme a pak scedíme. Dáme ho do velkého hrnce společně s vodou a kurkumou a přivedeme k varu. Pak teplotu zmírníme a vaříme asi 1 hodinu - 1 1/2 hodiny doměkka. Pak hrnec sejmeme ze sporáku. Hrách i s tekutinou dáme do mixéru, přidáme citronovou šťávu, chilli papričku zbavenou semínek a pokrájenou, římský kmín a koriandr a podle chuti sůl a pepř. Vše rozmixujeme dohladka. Je-li polévka příliš hustá, zředíme ji vodou nebo citronovou šťávou. Polévku dáme do lednice vychladit. Před podáváním pokrájíme na kostky okurku a nasekáme jarní cibulku. Na vychlazenou polévku nalijeme do spirály jogurt a podáváme ozdobené jarní cibulkou, okurkou a lístky máty.
Fotky receptu Indická hrachová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!