Použité suroviny receptu Indická kari polévka s červenou čočkou:
1 cibule
| 1 stroužek česneku
| kousek čerstvého zázvoru
| 300 g kuřecího masa
| 2 lžíce oleje
| sůl
| cayenský pepř
| 1 lžička kari koření
| 2 tlučené hřebíčky
| 100 g zakysané smetany
| 600 ml kuřecího vývaru
| 150 g červené čočky
| 1-2 lžičky světlé jíšky
| koriandr a hrubě mletý pepř na ozdobení
Postup přípravy receptu Indická kari polévka s červenou čočkou:
Cibuli, česnek a zázvor najemno nasekáme. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. V kastrole rozehřejeme dvě lžíce oleje a všechny připravené přísady na něm opečeme. Ochutíme solí, cayenským pepřem, kari kořením a hřebíčky. Opatrně vmícháme smetanu, podlijeme vývarem a krátce povaříme. Nakonec přidáme čočku a vše ještě 15 minut vaříme. Polévku zahustíme jíškou a případně ještě okořeníme. Před podáváním ji posypeme hrubě mletým pepřem a ozdobíme koriandrem.
Fotky receptu Indická kari polévka s červenou čočkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!