Postup přípravy receptu Indonéská kořeněná kuřecí polévka:
Kuře omyjeme a ve velké nádobě je zalijeme asi 1,5-2 litry vody. Osolíme a přidáme plátky jarní cibule a rozdrcený bobkový list. Zlehka pod pokličkou uvaříme kuře doměkka a vyjmeme ho. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zázvor a rozetřený česnek do světlehněda. Spolu s kurkumou a koriandrem vsypeme všechny ingredience do plévky a pokračujeme ve vaření na slabém plameni ještě asi 30 minut. Z kuřete odstraníme kůži a kosti a maso nakrájíme na tenké proužky. Naklademe je spolu s oblohou do hluboké mísy a přelijeme horkou polévkou. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.
Fotky receptu Indonéská kořeněná kuřecí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!