Postup přípravy receptu Indonéská kuřecí polévka:
Kuře očistíme a omyjeme. Přelijeme jej v nádob vodou a osolíme. Rozdrtíme ořechy, nasekáme zázvor a cibuli. V pánvi rozpálíme trochu oleje a opečeme ořechy a zázvor dohněda. Přidáme je ke kuřeti spolu s cibulí, pepřem a kurkumou a vaříme zlehka doměkka. Pak kuře vyjmeme a v troše rozpáleného oleje jej opečeme ze všech stran (často obracíme) dohněda. Maso odřežeme od kostí, rozkrájíme na malé kousky a vrátíme do polévky.
Přílohy:
Podáváme ve velké misce, co nejteplejší. K této polévce servírujeme řadu příloh, které se ozdobně nakladou na velký talíř nebo podnos: hromádka vařené rýže, řezy ze 3 natvrdo uvařených vajec, hromádka spařených bambusových (nebo fazolových) výhonků, půl hlávky povařeného zelí (nakrájeného kousky), hromádka vařených čínských nudliček. Na jiný talířek nachystáme: trochu jemně nasekaného mladého celeru, 3 lžíce do křupava osmažených cibulových kroužků, dílky citrónu. Jednotliví stolovníci si na svůj talíř nakladou maso, vejce, zeleninu, brambůrky a nudličky na sebe. Hromádku pak přelijí polévkou, posypou celerem a cibulovými kroužky a pokapou citrónovou šťávou.