Použité suroviny receptu Irská polévka z brambor a pórku:
60 g másla
| 3 středně velké cibule nakrájené na kostičky
| 2 pórky nakrájené na tenké plátky
| 750 g brambor nakrájených na kostičky
| 1/3 hrnku ovesných vloček
| 3 prolisované stroužky česneku
| 2 hrnky vývaru
| mletý pepř
| mletý muškátový oříšek
| nadrobno nasekaná pažitka na ozdobu
| 2 hrnky mléka
Postup přípravy receptu Irská polévka z brambor a pórku:
V hrnci rozehřejeme máslo a asi tři minuty na něm opékáme cibuli. Pak přidáme brambory a opékáme je dozlatova.
Přimícháme vločky a dále opékáme asi minutu. Snížíme teplotu, zalijeme vývarem a mlékem a na mírném ohni vaříme 30 minut, dokud polévka nezhoustne. 5 minut před koncem přidáme pórek.
Okořeníme pepřem, česnekem a muškátovým oříškem. Podáváme ozdobenou nakrájenou pažitkou.
Fotky receptu Irská polévka z brambor a pórku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!