Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Irské ragú :
1,2 kg jehněčího hřbetu
| 300 g cibule a mrkve
| 600 g brambor
| 600 ml jehněčího vývaru
| 1 snítka tymiánu
| 5 snítek petrželky
| půl svazku pažitky
| 25 g másla
| 1 lžíce mouky
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Irské ragú :
Maso zbavíme tuku, který necháme rozpustit na pánvi. Cibuli podélně rozpulte, mrkev nakrájejte na 4-5 cm velké kousky. Jehněčí plátky opečte ve vlastním tuku pěkně dohněda a pak odložte do tlakového hrnce. Cibuli a mrkev odděleně opečte na pánvi a přidejte bez tuku k masu. Přidejte nakrájené brambory na kostky. Každou vrstvu osolte a opepřete. Tuk na pánvi smíchejte s jehněčím vývarem a dejte na zeleninu. Přidejte tymián a potom vše v tlakovém hrnci asi hodinu vařte. Mezitím si nadrobno nakrájejte petrželku a pažitku. Nechte rozpustit máslo a přidejte mouku. Asi dvě minuty stále míchejte. Přilijte veškerou šťávu z tlakového hrnce a 3 minuty za stálého míchání nechte povařit. Pak vše vraťte do hrnce a nechte opět krátce povařit. Osolte, opepřete a posypejte pažitkou a petrželkou.
Fotky receptu Irské ragú :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!