Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Irský jablečný koláč

fotka Irský jablečný koláč
Vložil:
Porcí:12
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++++++++
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Irský jablečný koláč:

500g hladké mouky  | 250g másla  | 100g krupicového cukru  | 2 vejce  | 200g rozinek  | 100ml whisky  | 250g přírodního krupicového cukru  | 1,5kg jablek, oloupaných  |  kousek másla  | 1 svitek skořice  | 1 vejce, prošlehané s trochou mléka

Postup přípravy receptu Irský jablečný koláč:

V robotu šlehejte mouku a máslo. Přidejte cukr a vejce a prošlehejte, aby se vše spojilo. Vyklopte, vytvarujte jako kouli, zabalte do fólie a dejte odpočinout do chladu.
Rozinky povařte spolu s polovinou whisky. Vmíchejte lžičku cukru, pak plamen vypněte a nechte směs stranou.

Jablka nakrájejte na větší skrojky a promíchejte je v rozpuštěném másle. Poté je posypte polovinou cukru, vložte skořici a pořádně zastříkněte zbytkem whisky. Povařte tři až čtyři minuty a pak vsypte do cedníku, aby vykapala přebytečná šťáva. Zachyťte ji a smíchejte s rozšlehaným vejcem k potírání koláče.

Troubu rozpalte na 160 °C. Koláčovou formu o průměru 28 cm vyložte dvěma třetinami vyváleného těsta. Dno propíchejte vidličkou a předpékejte asi deset minut. Pak korpus potřete vejcem se šťávou z jablek a vraťte na pět minut do trouby. Nechte vychladnout, naplňte jablky a okapanými rozinkami (tekutinu, v níž se namáčely, uchovejte). Koláč překryjte zbylým těstem, dobře spojte okraje, potřete vajíčkem a několikrát propíchněte, aby mohla unikat pára. Posypte zbylým cukrem. Zvyšte teplotu na 180 °C a pečte dvacet minut, až vršek dezertu zezlátne.

Podávejte ozdobené šlehačkou, do níž jste přidali whisky
z namáčení rozinek.


Fotky receptu Irský jablečný koláč:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Irský jablečný koláč
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !