Použité suroviny receptu Italská cuketová polévka:
2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce másla
| 1 střední nahrubo nakrájená cibule
| 900 g očištěných a na kolečka nakrájených cuket
| 1 lžička oregana
| 600 ml zeleninového nebo drůbežího vývaru
| 120 g parmazánu
| 300 ml smetany
| sůl, čerstvě mletý pepř
Postup přípravy receptu Italská cuketová polévka:
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a máslo. Vsypeme cibuli a 5 minut na mírném ohni smažíme doměkka. Často ji mícháme, aby nezhnědla. Přisypeme cuketa a oregano a dle chuti osolíme a opepříme. Na středním plameni pak za pravidelného míchání vaříme asi 10 minut. Přilijeme vývar a za stálého míchání přivedeme k varu. Zmírníme plamen a směs vaříme pod pokličkou. Nakonec cuketovou polévku rozmixujeme najemno a přecedíme přes síto. Přilijeme půlku smetany a ohřejeme, ale nevaříme. Pokud je cuketová polévka příliš hustá, můžeme ji zředit vývarem. Podle chuti přisolíme a opepříme.
Přílohy:
Cuketovou polévku rozdělíme do předehřátých talířů, přimícháme zbytek smetany, ozdobíme oreganem a můžeme podávat.
Fotky receptu Italská cuketová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!