Použité suroviny receptu Italská melounová polévka s parmskou šunkou:
1 oranžový cukrový meloun, asi 1,5kg, oloupaný
| šťáva z 1 pomeranče a ze ¼ citronu
| 1/2 lžičky mořské soli
| 1/2 lžičky nahrubo nadrceného pepře, nejlépe růžového
| špetka cukru (nebo podle chuti)
| 4 velké plátky parmské šunky; část nakrájejte
Postup přípravy receptu Italská melounová polévka s parmskou šunkou:
1. Meloun nakrájejte a dužinu rozmixujte. Promíchejte se šťávou z citrusů. Lehce osolte a opepřete, případně dochuťte špetkou cukru – je-li meloun dokonale zralý, nebude to třeba.
2. Vmíchejte pokrájenou šunku a rozdělte do čtyř misek. Navrch rozložte plátky šunky a poprašte trochou čerstvě mletého pepře.
Fotky receptu Italská melounová polévka s parmskou šunkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!