Postup přípravy receptu Italská minestrone:
Brambory nakrájíme na kostičky, rozpůlenou mrkev na plátky, cibuli a česnek nadrobno, celerovou nať najemno. Na rozehřátém oleji lehce vyškvaříme nakrájenou anglickou slaninu. Vyndáme a dáme ji okapat na papírovou utěrku.
Do hrnce vložíme cibuli, česnek a zeleninu. Podusíme, osolíme, opepříme. Přimícháme rajčatový protlak a krátce opečeme. Podlijeme bílým vínem. Přidáme steril. rajčata i s nálevem. Vařečkou rozšťoucháme.
Přilijeme vývar a přidáme oregano. Přisypeme rychlovarnou rýži, zamícháme a vaříme asi 8 minut doměkka. Polévku ochutíme balzamikem, přisladíme, osolíme. Podáváme s nastrouhaným parmazánem, vyškvařenou slaninou a celerovou natí.