Použité suroviny receptu Italská polévka z rokety a brambor:
900 g brambor
| 900 ml dobrého zeleninového vývaru
| 1 mrkev
| 115 g rokety
| ½ lžičky cayenského pepře
| ½ krajíce ztvrdlého chleba ciabatta rozlámaného na kousky
| 4 stroužky jemně nakrájeného česneku
| 4 lžíce olivového oleje
| dle chuti: sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Italská polévka z rokety a brambor:
Nakrájíme brambory na kostky a dáme je s vývarem a trochou soli do hrnce. Přivedeme k varu a necháme 10 minut bublat. Nakrájíme na drobné kousky mrkev a přidáme ji k bramborám a vývaru. Natrháme roketové listy a přidáme do hrnce. Mírně vaříme ještě 15 minut až do změknutí zeleniny. Přidáme cayenský pepř, koření a kousky chleba. Hrnec sejmeme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme 10 minut stát. Mezitím na olivovém oleji osmažíme do zlatohněda česnek (opatrně, snadno se připaluje!), dáme na talíře a zalijeme polévkou.
Fotky receptu Italská polévka z rokety a brambor:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!