500 g mletého masa
| 150 g gothajského salámu
| 250 g cibule
| 2 ks vejce
| 50 g tvrdého sýra
| 2 ks vařené brambory
| 250 g mrkve
| 1 ks celer
| 3 ks rajčata
| 100 ml bílého vína
| petrželová nať
| 20 g másla
| sůl
Postup přípravy receptu Italská sekaná:
Měkký salám umeleme, sýr a uvařené brambory jemně nastrouháme. Vše smícháme s mletým masem, přidáme vejce a osolíme (trochu méně něž obvykle - sýr bývá většinou dost slaný). Rukama celou směs dobře propracujeme (asi 5-10 minut) a vytvoříme hladkou šišku sekané. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče a potřeme rozpuštěným máslem. Dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut. Zatím si očistíme a na kostičky nakrájíme všechnu zeleninu kromě rajčat, po uplynutí uvedené doby ji přidáme k masu a zalijeme vínem (nebo vývarem). Pekáč opět přiklopíme a společně pečeme v troubě dalších 30-40 minut. Rajčata nařízneme do křížku, spaříme horkou vodou, oloupeme slupku a rajčata nakrájíme na malé kostičky. Přidáme k masu a pečeme ještě dalších 15 minut. Italská sekaná se podává s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší a se zeleninovým salátem.
Fotky receptu Italská sekaná:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!