Postup přípravy receptu Italská špenátová polévka s rýží:
Omytý špenát vložíme do velkého hrnce pouze s vodou, která zůstala po jeho omytí na listech a přidáme lžičku soli. Špenát necháme na mírném ohni lehce povadnout, hrnec odstavíme z plotny a špenát scedíme. Tekutinu si uschováme. Špenát najemno nasekáme velkým nožem, anebo nahrubo rozmixujeme. Ve velkém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibulku, chilli papričku a česnek po dobu asi 5 minut. Vsypeme rýži a zamícháme. Pak přilijeme vývau a vodu ze špenátu, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut. Přidáme špenát, osolíme a opepříme. Vaříme ještě 5-8 minut dle potřeby - dokud rýže nezměkne. Nakonec podle chutě přidáme sůl, pepř a posypeme sýrem pecorino.