Použité suroviny receptu Italská zeleninová polévka:
100 g sušených bílých nebo červených fazolí
| 150 g prorostlé slaniny
| 1 cibule
| 2 stroužky česneku
| 2 mrkve
| 2 celerové řapíky
| půl hlízy fenyklu sladkého
| 2 brambory
| 2 malé cukety
| 100 g zelených fazolek
| 4-5 kapustových listů
| 100 g zeleného hrášku
| 3 lžíce olivového oleje
| půl litru čistého masového vývaru
| sůl, čerstvě mletý pepř, čerstvě strouhaný parmezán na posypání
| 1 sušená feferonka
| 2 dužnatá rajčata
| 100 g špaget (lze vynechat)
| půl svazku petrželk
| půl svazku bazalky
Postup přípravy receptu Italská zeleninová polévka:
Fazole namočíme přes noc do studené vody. Jednotlivé druhy zeleniny očistíme, opláchneme a podobně jako slaninu je nakrájíme na kostičky. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej. Nejprve dáme zesklovatět slaninu, potom cibuli a česnek. Přidáme nakrájenou zeleninu (bez rajčat) a opékáme, až začne intenzivně vonět. Přidáme vývar. Opepříme a přidáme drcenou feferonku. Odkryté zvolna vaříme 1 hodinu. Rajčata spaříme, sloupneme, odstraníme semena a dužninu nakrájíme na kostičky. Opláchnutou petrželku a bazalku nadrobno nasekáme. Polovinu bylinek přidáme do polévky s rozlámanými špagetami. Osolíme a vaříme 12-15 minut. Přidáme zbývající bylinky a polévku podáváme posypanou strouhaným parmezánem.
Fotky receptu Italská zeleninová polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!