Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny Ryby - roční horoskop na rok 2025Ryby - roční horoskop na rok 2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 27.02. 2025
Dnes má svátek Alexandr
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Italský dort

fotka Italský dort
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 90 min
Hodnocení: Žádné hodnocení
Počet hodnocení: 0

Použité suroviny receptu Italský dort:

na ozdobu:  | 1 balíček ztužovač šlehačky  | 1/8 l smetana ke šlehání  | 1,5 cl Cherry brandy  | na potření: meruňkový džem  | poleva:  |  50 g máslo  | 60 g čokoláda na vaření  | těsto:  | 1 lžička kypřící prášek  | 150 g lískové nebo vlašské ořechy  | 100 g polohrubá mouka  | 80 g strouhaná čokoláda  | 150 g máslo  | 3 ks žloutky  | 150 g cukr  | 1/2 balíčku vanilkový cukr  | 3 ks bílky

Postup přípravy receptu Italský dort:

Máslo, cukr, vanilkový cukr a žloutek utřeme do pěny. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva, nastrouhanou čokoládu a ořechy. Nakonec lehce přimícháme sníh z bílků.

Těsto nalijeme do vymazané dortové formy a pečeme ve střední části trouby při 160°C asi 50 - 60 minut.

Po vychladnutí dort rozkrojíme a potřeme meruňkovým džemem.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem a celý dort polevou přelijeme.

Smetanu se ztužovačem vyšleháme do tuhé pěny, opatrně vmícháme cherry brandy a použijeme k nazdobení dortu.




Fotky receptu Italský dort:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Italský dort
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !