Postup přípravy receptu Jablečná omeleta s citronovým jogurtem:
Vypracujeme si hladké těsto z mouky, prášku do pečiva, mléka, špetky cukru a soli. Poté po jednom vmícháme vajíčka a necháme 15 minut odpočinout. Najemno si nastrouháme kůru z jednoho citronu a vymačkáme šťávu. Do jogurtu si vmícháme cukr společně s vanilkovým cukrem, přidáme citronovou kůru a 2 lžíce citronové šťávy a necháme odstát v chladnu. Z druhého citronu si mezitím nastrouháme tenké plátky nebo proužky kůry.
Oloupeme a rozčtvrtíme jablka, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kousky. Pokapeme citronovou šťávou. Na pánvi si rozehřejeme Ramu a nalejeme čtvrtinu těsta, na ně položíme jablíčka a polejeme opět trochou těsta. Smažíme při střední teplotě tak dlouho, až se spodní strana omelety zbarví dozlatova. Potom omeletu obrátíme a krátce opečeme z druhé strany. Stejně připravíme zbývající omelety. Na talíři je polijeme citronovým jogurtem, posypeme moučkovým cukrem a plátky citronové kůry.