Postup přípravy receptu Jablečná omeleta s karamelem:
Do litinového kastrolu nasypeme 2 lžíce pískového cukru. Zahříváme ho, až se začně tavit na karamel. Mícháme. Když se úplně rozpustí, přilijeme 1 dcl vody a mícháme, až se karamelový škraloup rozpustí do hladka. Přidáme máslo a oloupaná na osminky pokrájená jablka, nasypeme skořici a dusíme asi 5 minut. Mezitím si připravíme směs na omeletu. Ušleháme 4 žloutky s trochou cukru do pěny, pak ušleháme sníh ze 4 bílků s druhou polovinou cukru, smícháme s moukou a 1 lžičkou kypřícího prášku, přilijeme 1dcl mléka. Vznikne řídší testíčko. Připravíme si zapékací koláčovou formu. Nejdříve nalejeme jablka v karamelové omáčce, pak zalijeme těstíčkem a dáme péci do středně vyhřáté trouby asi na 15 -20 min. Omeleta nám krásně vyběhne a zezlátne. Vytáhneme z trouby a odřízneme od okraje formy kulatým nožem. Pak vyklopíme na kulatý podnos a můžeme poukrovat podle chuti moučkovým cukrem a podávat. Porce na talířcích zdobíme šlehačkou nebo ušlehanou Ramou Cremefine.