Postup přípravy receptu Jablečná pita:
Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme je nahrubo. Smícháme je se skořicovým cukrem a sekanými ořechy a necháme odležet. Ze směsi vymačkáme šťávu a schováme ji na potírání. Na každou pitu budeme potřebovat 3 pláty těsta. Na čistou utěrku položíme jeden plát těsta a potřeme ho rozpuštěným máslem. Položíme na něj druhý plát, opět potřeme máslem, přidáme třetí a zase potřeme máslem. Na delším okraji plátu utvoříme po celé délce váleček ze čtvrtiny nastrouhaných jablek a pomocí utěrky těsto zatočíme a vytvoříme dlouhou roládu, kterou zavineme do tvaru šneka a přeložíme ho do pekáče vyloženého papírem na pečení. Stejným způsobem připravíme další 3 šneky. Povrch potřeme máslem, podlijeme šťávou z jablek a zapečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Pak vyjmeme z trouby, každého šneka potřeme vypečenou šťávou z pekáče, posypeme celými ořechy, vrátíme zpět do trouby a dopečeme dalších 8 minut. Hotové šneky ještě jednou potřeme výpekem a necháme vychladnout.