Postup přípravy receptu Jablečná pizza se šťávou:
Do mísy prosijeme mouku a přidáme máslo, které tam prsy rozdrobíme. Směs by měla vypadat jako strouhanka. Do v kastrůlku ohřáté jablečné šťávy přidáme kvasnice a necháme nabobtnat, poté vlijeme do mouky a dobře promícháme. Pak těsto dále zpracováváme, dokud není hladké. Nesmí se lepit ke stěně mísy. Pak z něj utvořme kouli. Suchou, čistou pracovní plochu posypeme moukou. Těsto propracováváme, dokud není hladké a pružné. Vymastíme si plech na pečení tukem, vysypeme jej trochou mouky. Váleček posypeme trochou mouky a vyválíme z těsta kolo o průměru cca 25 cm. Prsty vytvarujeme okraj a pak těsto přikryjeme potravinářskou fólií. Necháme jej v teple 30 minut kynout.
Mezitím si oloupeme dvě větší jablka a nakrájíme je na čtvrtky. Vykrojíme jaderníky a z jablek nakrájíme tenoučké plátky. Nakrájená jablka dáme do kastrůlku. Přidáme k nim jablečnou šťávu a pod pokličkou dusíme asi 15 minut - dokud úplně nezměknou. Sundáme kastrůlek ze sporáku a umícháme z jablek hladkou kaši (pyré). Přidáme do ní rozinky, cukr a skořici. Zapneme troubu na 220 °C. Oloupeme 3 menší jablka a rozkrojíme je na čtvrtky. Nakrájíme je na jemné měsíčkovité plátky a pokapeme citrónovou šťávou. Namažeme na odpočaté těsto vařečkou jablečné pyré. Povrch pokryjeme plátky jablek do kruhu tak, aby se trochu překrývaly. Posypeme jablka přírodním cukrem. Zapékáme je v troubě asi 15 minut, dokud nebudou do zlatova.