Postup přípravy receptu Jablečné pyré se skořicí:
1. Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s citronovou šťávou.
2. Vložíme je do kastrolu se silným dnem, podlijeme trochou vody a chvíli podusíme do změknutí.
3. Měkká jablka stáhneme z ohně, rozmixujeme ponorným mixérem nebo je rozmačkáme šťouchadlem, podle chuti jablek osladíme medem nebo cukrem a šťávou ze zázvoru. Šťávu získáme tak, že kousek zázvoru protlačíme lisem na česnek nebo ho velmi jemně nastrouháme.
4. Pyré rozdělíme do misek, poprášíme mletou skořicí a podáváme teplé nebo po úplném vychlazení.
Tip
Pyré můžete připravit i ze syrových jablek. Oloupaná jablka nastrouhejte na jemném nerezovém nebo skleněném struhadle, přidejte citronovou šťávu, aby jablka nezhnědla, a dochuťte zbývajícími přísadami.