3 vejce
| 100 g rozehřátého másla
| 3 lžíce mléka
| 100 g nahrubo nastrouhaných jablek
| špetka soli
| 130 g polohrubé mouky
| 3 lžičky prášku do pečiva
| 2 dl smetany ke šlehání
| 1 lžíce skořicového cukru
Postup přípravy receptu Jablečné vafle:
Žloutky našleháme s rozehřátým máslem, mlékem, nastrouhanými jablky a solí. Lehce vmícháme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevně ušlehaný sníh z bílků. Těsto po částech lijeme na vaflovací pánev, uzavřeme a vafle dozlatova upečeme. Vafle ozdobíme šlehačkou, do které jsme zašlehali skořicový cukr.
Fotky receptu Jablečné vafle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!