Postup přípravy receptu Jablečné želé kostky:
Jablka umyjeme, květy se středem vyřízneme a přikryté ovoce dusíme v troubě při teplotě 175 °C cca 45 minut. Necháme mírně vychladnout, procedíme a kaši zvážíme. Na zjištěnou váhu jablečné kaše potřebujeme stejné množství cukru, cukr s kaší pak mícháme na mírném ohni ve větší pánvi, až nám zhoustne natolik, že v ní zůstanou stopy po vařečce. Kaši dosladíme dle chuti cukrem, promícháme a směsí naplníme formu do výše 1-2 cm, necháme 2 dny sušit při pokojové teplotě. Nakonec želé nakrájíme na kostky a jednotlivé bonbóny obalíme ve vanilkovém cukru. Cukrovinky zabalíme do celofánu, nebo navrstvíme do plechových krabic a skladujeme v suchu na světlém a chladném místě.