Školní rok 2020/2021Školní rok 2020/2021 Bílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chutiBílý a červený rybíz – zdravé ovoce výrazné chuti Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženyHrajte s námi SUDOKU online! - 3 obtížnosti i pro chytré ženy
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 16.05. 2021
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY
Dělená strava? Zase další dieta? Nebojte se, dělená strava spočívá v tom, že své jídlo dělíte na bílkoviny, sacharidy a neutrální potraviny.

Jablečný dort s trubičkami

fotka Jablečný dort s trubičkami
Vložil:
Porcí:8
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  ++++______
Počet hodnocení: 4

Použité suroviny receptu Jablečný dort s trubičkami:

Korpus:  | 120 g piškotů (1 malé balení)  | 100 g másla  | Náplň:  | 32 zmrzlinových trubiček (2 bal.) – rozpůlit na 64 krátkých  | 3 bal. želatiny čiré  | 1 1/4 l jablečného džusu (z toho 0,5 l na namočení želatiny)  | 1 lžíce citrónové šťávy  | 400–500 ml šlehačky  | 2 bal. vanilinového cukru  | 50 g cukru  | Na ozdobu:  | 1 jablko  | trochu citronové šťávy  | dle potřeby: lístky máty

Postup přípravy receptu Jablečný dort s trubičkami:

1. Piškoty rozdrtíme válečkem a dobře smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu dáme do vymazané dortové formy (průměr 26 cm) a umačkáme lžící do hladka.
2. Želatinu necháme nabobtnat v 0,5 l jablečného džusu 10 min a pak zahřejeme podle návodu. Rozehřátou želatinu vmícháme do zbylého džusu smíchaného s citrónovou šťávou (zvolíme velkou mísu) a necháme vychladnout cca 15 min. Šlehačku vyšleháme s cukrem a vanil. cukrem (nemusí být zcela tuhá). Vyšlehanou šlehačku dobře vmícháme ruční metlou do vychladlé jablečné směsi. Pak necháme směs v míse, dokud nezačne tuhnout - občas promícháme, aby hmota tuhla rovnoměrně (nejen na povrchu). Pozor - tuhne dlouho z důvodu velkého množství hmoty. Tuhnoucí fáze trvá cca 1 hodinu při pokojové teplotě. Pokud chceme tuhnutí urychlit v lednici, nezopomínáme promíchávat častěji.
3. Již tuhnoucí hmotu (ne zcela řídkou) nalijeme do formy na piškotový korpus a podél stran kolmo ke dnu formy napícháme přepůlené (zkrácené) zmrzlinové trubičky těsně vedle sebe - dáváme při tom pozor, aby trubičky nepadaly. Dort dáme tuhnout na min. 3 hodiny do lednice.
4. Okraj formy opatrně uvolníme nožem a dort přendáme na servírovací talíř. Oloupané jablko nakrájíme na tenké plátky, pokapeme citrónovou sťávou a ozdobíme jím dort. Dekorujeme lístky máty.
TIP: Pokud děláte dort v menší formě - prům. 20 cm - trubičky nepůlíme (ponecháme je dlouhé, aby se zvýšil okraj na náplň). V takovém případě potřebujeme 48 zmrzlinových trubiček.


Fotky receptu Jablečný dort s trubičkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Jablečný dort s trubičkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip



NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !