Vložil: | Petulin |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 18 |
|
|
Použité suroviny receptu Jablečný dortík se skořicovou pěnou:
500 g jablek
| 3-3,5 dl jablečného moštu nebo vody
| 1 vanilkový pudink
| cukr dle potřeby
| mandlové lupínky
| piškoty
| Na náplň:
| 1 kelímek zakysané smetany
| 450 ml mléka
| 10 g želatiny
| 1 vanilkový cukr
| 1 skořicový cukr
| 1 Rama Cremefine na šlehání v lahvičce nebo jiná šlehačka
Postup přípravy receptu Jablečný dortík se skořicovou pěnou:
Jablka nastrouháme a rozvaříme s částí moštu, ve zbytku rozmícháme pudink a přidáme do jablek spolu s mandlemi, nebo ořechy a cukrem. Za stálého míchání krátce povaříme. Na dno dortové formy rozložíme piškoty, zalijeme jablečnou směsí a znovu poklademe piškoty, mírně zamáčkneme a necháme vychladit. V části mléka teplého zhruba 55 - 60 °C rozšleháme želatinu a necháme trochu zchladnout. Zakysanou smetanu rozšleháme se všemi cukry, přidáme studené mléko a mléko s želatinou. Jak směs začíná pomalu tuhnout, tak zlehka zamícháme ušlehanou Ramu nebo jinou šlehačku, dáme na jablečný základ a necháme pořádně ztuhnout. Krájíme na řezy a dozdobíme šlehačkou, kterou poprášíme skořicí.
Fotky receptu Jablečný dortík se skořicovou pěnou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!