200 g másla
| 200 g cukru moučka
| 200 g polohrubé mouky
| 3 jablka
| 4 vejce
| 1 kypřící prášek do pečiva
| 3 lžíce cukru krupice
| 1 lžička mleté skořice
| máslo
| hrubá mouka na plech
Postup přípravy receptu Jablečný hřbet:
Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Posypeme je 3 lžícemi cukru a skořicí a necháme hodinu odležet, aby cukr i skořici dobře nasákla. Cukr, vejce a mouku prosetou s kypřícím práškem dáme do mísy a všedobře promícháme. Nakonec přidáme máslo a vytvoříme polotekuté těsto. Těstem naplníme připravenou hranatou formu, kterou vysypeme a vymažeme. Jablka vtlačíme těsně vedle sebe svisle do těsta. Pečeme v elektrické troubě při teplotě 150°C asi hodinu. Po upečení je možno ještě posypat vrch prosátým moučkovým cukrem.
Fotky receptu Jablečný hřbet:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!