Použité suroviny receptu Jablečný štrůdl - 2 placky:
500 g polohrubé mouky
| 1 ks Hera nebo jiny tuk na pečení
| 2 ks vejce
| 1 ks prášek do pečiva
| 1 ks vanilkový cukr
| 8 lžic cukru
| trochu mléka
| Náplň:
| 12 lžic cukru
| 1 500 g jablek
| 3 ks vanilkový puding
Postup přípravy receptu Jablečný štrůdl - 2 placky:
Všechny suroviny na těsto vypracujeme v těsto a rozdělíme na dva stejné díly. Jablka si oloupu, nakrájím na slabé plátky nebo nahrubo rozstrouhám, důkladně smíchám s pudingem a cukrem. Jeden díl těsta rozválím a dám na pečící papír na plech. Na tuto placku vložím smíchaná jablka s cukrem a pudingem. Druhou placku opět rozválím a dám na vrstvu s jablky. Vložím do vyhřáté trouby a peču, dokud štrůdl nezrůžoví. Nechám úplně vychladnout, posypu moučkovým cukrem a podávám na stůl. Dobrou chuť. Já osobně dávám méně cukru než je psáno, záleží pak na každém, jak má rád sladké.