Použité suroviny receptu Jablíčka v mandlovém županu:
1 vanilk. pudink
| 2 žloutky
| 2 zelená jablka velká
| 150 g mandlí neloupaných
| 1/2 dl vaječného koňaku
| šlehačka
| karamel. poleva
| olej na smažení
Postup přípravy receptu Jablíčka v mandlovém županu:
Neloupané mandle jemně nastrouháme. Žloutky prošleháme s vaječným koňakem. Jablka omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kolečka o síle asi 1,5 cm. Potom z jejich středu vykrojíme jádřince.
Jablkové kroužky obalujeme v pudinkovém prášku, žloutcích s koňakem a nakonec v nastrouhaných mandlích. Smažíme na oleji dorůžova a necháme okapat na papírové utěrce.
Smažená jablíčka v mandlovém županu podáváme teplá. Zdobíme je šlehačkou a karamelovou nebo čokoládovou polevou. Výborně však chutnají zakapané griotkou.
Fotky receptu Jablíčka v mandlovém županu:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!